onsdag den 10. september 2014

Hjemmelavet yougurt

Mit første forsøg med at lave mælkeprodukter blev yougurt.

1 L sødmælk varmes op til 85 grader, og afkøles igen til 42 grader. Denne process er vigtig, hvis man vil bruge yougurten til podning af en ny portion, for at undgå uønskede bakterier. Jeg brugte et infrarød termometer.

20140907_081404 20140907_084300

ca 30 ml yougurt tilsættes og blandes grundigt

Derefter blev mælken hældt i en kande og pakket godt og grundigt ind i dynerne, hvor den stod ca 8 timer

20140907_084445 20140907_084704

 

Mælken havde nu fået den rette konsistens, og kom i køleskabet natten over. Og så var der yougurt med hjemmelavet musli og frugt til morgenmad Smiley

20140909_064853 20140909_065053

Det var en success hos hele familien, og det er absolut ikke sidste gang jeg har lavet det. Vil prøve at lave det af f.eks. minimælk og se om fedtprocenten kan sættes lidt ned.

1 kommentar:

  1. Hejsa

    Er spændt på at se om det lykkes med minimælk også...? Hvordan går det med jeres brødbagning med en kulturhistorisk vinkel - har I de bøger I skal bruge? Er det opskrifterne og/eller tilberedningsteknikkerne der er gamle?

    Vh Ida

    SvarSlet