Mit første forsøg med at lave mælkeprodukter blev yougurt.
1 L sødmælk varmes op til 85 grader, og afkøles igen til 42 grader. Denne process er vigtig, hvis man vil bruge yougurten til podning af en ny portion, for at undgå uønskede bakterier. Jeg brugte et infrarød termometer.
ca 30 ml yougurt tilsættes og blandes grundigt
Derefter blev mælken hældt i en kande og pakket godt og grundigt ind i dynerne, hvor den stod ca 8 timer
Mælken havde nu fået den rette konsistens, og kom i køleskabet natten over. Og så var der yougurt med hjemmelavet musli og frugt til morgenmad
Det var en success hos hele familien, og det er absolut ikke sidste gang jeg har lavet det. Vil prøve at lave det af f.eks. minimælk og se om fedtprocenten kan sættes lidt ned.
Hejsa
SvarSletEr spændt på at se om det lykkes med minimælk også...? Hvordan går det med jeres brødbagning med en kulturhistorisk vinkel - har I de bøger I skal bruge? Er det opskrifterne og/eller tilberedningsteknikkerne der er gamle?
Vh Ida