Efter jeg havde læst om mælkebøtte kaffen, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle jeg da prøve med hjælp fra mine børnehavebørn.
Selve processen ser meget simpel ud: Man graver nogle mælkebøtterødder op, vasker dem og skærer dem i små stykker, putter dem i ovnen ved 150 grader indtil de er mørkebrune, og bruger f.eks. en morter til at mase dem. (kilde:http://www.skoven-i-skolen.dk/default.asp?m=15&a=2958)
Nu vil jeg vise processen i billeder – Det var jo egentligt meget simpelt – men også meget tidskrævende.
Vi fik gravet en ordentlig skålfuld rødder op. Imens var der andre børn, der skilte de opgravede mælkebøtters stængler ad, og lagde dem i vand – se hvor flotte de bliver.
Rødderne er skåret i stykker, så har de været en tur i ovnen – ca 2 timer ved 250 grader. Da de skulle males prøvede jeg først med foodprocessoren, men det gik ikke. Så jeg fandt morteren frem, og så skulle der knofedt til
Der har været en liflig duft i huset, mens rødderne blev brændt i ovnen. måske en lidt kakaoagtig duft. En af mine børn troede jeg bagte kage Nu glæder jeg mig meget til at tage det med i børnehaven i morgen, og vise resultatet til børnene,og servere smagsprøver for mine kolleger.
Jeg synes det er rigtig spændende at mælkebøtten kan bruges til så mange ting, Denne process tror jeg dog villle være bedre med SFO børn, da de bedre kan fastholdes i længere tid. J
Spændende og fint dokumenteret forløb - hvordan gik det med prøvesmagningen?
SvarSletJeg tænker kaffen blev temmelig bitter? Man kan jo også spise blomsterne - de gule kronblade i salat. Eksempelvis en solnedgangssalat med revet rødbede (eller lilla gulerødder) nederst, efterfulgt og revet gulerod og mælkebøtte kronblade øverst.
Beskriv ligeledes de pædagogiske / didaktiske overvejelser du gør dig i forbindelse med aktiviteterne.
Det lyder som en spændende salat, med en masse skønne farver. Måske den også skulle prøves af. Jeg er virkelig blevet overrasket over alle de muligheder der er i en lillebitte mælkebøtte :-)
SletJeg vil i den kommende uge prøve at koble noget teori på processen :-)
Hej igen
SvarSletJeg kan se du har masser at relevante pædagogiske overvejelser under dit forløb med mælkebøttemarmelade - super!