torsdag den 1. maj 2014

Prøvesmagning af Mælkebøtte marmelade og kaffe

Endelig kom pandekagedagen, hvor vi skulle bage pandekager på bål og smage på vores hjemmelavede marmelade og kaffe.

20140501_135510[1] 20140501_140034[1]

Der er nok at se til, når der skal laves pandekager til ca 50 børn, men der er altid en god stemning omkring bålet. Den voksne går ingen steder, og der er tid til at være nærværende og have gode snakke med børnene, samtidig med at maden tilberedes

20140501_142726[1] Så er der serveret et kæmpe fad pandekager med mælkebøttegele.
De fleste af børnene synes det smagte godt, og flere bad om mere Smiley
Jeg synes det var lidt for sødt – men jeg er jo også voksen.
Det var fedt at se at børnene turde smage, selvom det var lavet på mælkebøtte. Jeg tror det handler om at de har været med i hele processen, og derfor synes det er spændende at smage det færdige resultat.
.

20140501_150952[1] 20140501_150946[1]

Efter pandekagebagningen, blev der smidt mere brænde på bålet, og en gryde vand blev sat over, til at tilberede mælkebøttekaffen, og så skulle den serveres for mine kolleger. Vi prøvede at tilbyde nogle af børnene en smagsprøve også, men det lykkedes ikke at overtale nogle, men de fulgte spændt med i hvad de voksne sagde.

20140501_151921[1]

Kaffen blev tilberedt på gammeldags maner, med en tragt fra kaffemaskinen. Og endelig blev det tid til prøvesmagning ……..

20140501_153201[1]

Resultatet af smagningen blev nok lidt som forventet – Thums down. Det var ikke udrikkeligt, men Kaffe – det var det ikke. Vi prøvede at blande det op med rigtig kaffe, som man gjorde under krigen. Det hjalp lidt på smagen.

 

Alt i alt har det været en rigtig spændende process, og rigtig spændende at udnytte de ressourcer vi har i naturen lige ved siden af os. Jeg tror det kan være med til at børnene lærer at lægge mærke til nogle ting i naturen, som de ellers ikke havde gjort. Smiley Senere vil jeg forsøge at koble noget af teorien fra bøgerne på forløbet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar