Egtvedpigens speltbrød med æblesurdej og cider
I bronze alderen bagte man stadig brødene på sten eller lign. ved bålstedet.
Brødet her er lavet på en surdej af bl.a. æbler, og af speltmel der blev dyrket dengang. Jeg puttede en lille ært gær i, for at få surdejen lidt hurtigere igang. Skulle man være helt autentisk og bage uden gær, skulle surdejen have stået nogle flere dage.
Dag 1
Surdejen laves af de viste ingredienser. Samtidig koges nogle speltkerner i vand, og står til næste dag.
Dag 2
Speltkernerne kommes i surdejen
Dag 3
Mel, gæret cider og øvrige ingredienser tilsættes dejen, der æltes grundigt, og hæver igen. Derefter formes små flade brød, der igen pga vejret bages på pizzastenen i ovnen. Ulempen herved er, at brødet får varme fra alle sider. Det skal helt sikkert prøves at bage på bål.
Så er der lækre madbrød til tomatsuppen. Brødene var meget mættende og velsmagende. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar