Emmerbrød med honning
Stenalderbønderne hævede deres brød med honning og salt, hvilket gør at gæringen kommer hurtigere igang, end hvis man bare lod dejen stå og syrne af sig selv. Man skal blot være opmærksom på at honningen ikke har været udsat for temperaturer over 35 grader, da det slår de aktive biomekanisker i honningen ihjel.
Dag 1.
Jeg eftersøgte emmermel hos den lokale superbrugs, men fandt kun en masse andre typer mel, så jeg valgte at bage det af Fuldkornsmel af Vårhvede. Emmermel er en gammel hvedetype. Alle ingredienser blev blandet og æltet sammen. Det syner ikke af meget. Derefter skal dejen hæve ca 1 døgn ved ca 30 grader. Jeg valgte at stille dejen på gulvvarmen.
Dag 2
Dejen bliver formet til 8 helt tynde flade brød, der skal bages på en plade over bål. Desværre var det regnvejr, og jeg valgte at bage brødene på pizzastenen i ovnen. Brødene blev fine, og smagte som lidt sejt knækbrød. Meget simpelt at bage.
Så er der serveret |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar